Študenti na smeri

Res smo nekaj posebnega…  

 

Smo študentje Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru, s smeri Splošna ekonomija, po novem bolonjskem sistemu smer Ekonomija. Ne, brez skrbi, ne bomo hvalili smeri na dolgo in široko. Dragi bralec/bralka, tokrat vam bomo postregli z dejstvi!
 
Število študentov, ki je minogrede bolj klavrno, še zdaleč ni pokazatelj tega, kako zanimiva je smer. Vsaj pri nas ni tako! Izvirni greh za dobre odnose tako med študenti kot tudi med profesorji leži ravno v majhni skupini. Pri nas ni skupin, ki bi bile bolj uspešne kot druge. Na naši smeri razpolagamo vsi z vsemi razpoložljivimi informacijami. Ne poznamo zavisti in nevoščljivosti. Vsi se med seboj dobro poznamo in si pomagamo.
 
Kot vsaka druga smer organizira tudi smer Ekonomija vsako leto spoznavni večer. V organizacijskih sposobnostih se preizkusijo študentje zadnjega letnika. Program je tako vedno drugačen in iz leta v leto bolj pester. Sodelujoči ne le sedijo, jedo in pijejo. Vsi prisotni aktivno sodelujejo pri igrah, ki niso prefrigane in poniževalne, pač pa so prisrčne in zabavne. Večer je toliko bolj zanimiv, ker se iger rade volje udeležijo tudi profesorji. V tem šolskem sistemu ima malokdo možnost, da se pozabava s profesorji. Mi jo imamo!
 
Da je smer res nekaj posebnega, dokazuje tudi Klub diplomantov. V ta klub smo včlanjeni tako študentje, diplomanti, kot tudi profesorji Ekonomije, ki se vsako leto združujemo v prijetnem ambientu. Študentje lahko tako rekoč brez truda navežemo stike z diplomanti starejših generacij, ki nam rade volje postrežejo z informacijami, pomembnimi tako za študij kot tudi za potencialne delodajalce.
 
Ne samo to, da nam predstojniki smeri vsako leto organizirajo ekskurzijo, skupaj se celo dogovorimo, katero podjetje bi bilo zanimivo pobliže spoznati. Spoštovanja vredno! Kdo pa dandanes še posluša „študentarijo”? Naši profesorji z veseljem!
 
Najboljše pride vedno na konec, pravijo. Tudi tokrat je tako. Koliko študentov na EPF ima možnost delati na Inštitutu za ekonomsko diagnozo in prognozo (IEDP)? Študentje smeri Ekonomija! Koliko smeri se trudi, da bi študentje aktivno sodelovali na fakulteti? Smer Ekonomija! Vsako leto se namreč v okviru IEDP izvaja popis cen za potrebe Ministrstva za gospodarstvo. Študentje tako snemamo cene doma in v tujini. S popisom cen si nabiramo izkušnje s tujimi jeziki, tujci, preverimo našo iznajdljivost in najpomembnejše, v naš življenjepis lahko napišemo kaj zanimivega za našega potencialnega delodajalca! Za piko na i naj vam prišepnemo še, da se imamo na popisih res fino!
 
Dokaz, da ta prispevek ni za lase privlečen, je ravno ta prispevek! Nastal je v režiji nas vseh!
 
Študentje četrtega letnika Splošne ekonomije (2009)

   
  
  
  


 

"Naj ima smer še tako splošno ime, še zdaleč ni tako splošna. Organizacija spoznavnega večera, popis cen, klub diplomantov, strokovna ekskurzija, profesorji, ki večkrat predstavijo svoje mnenje javnosti, in drugi dogodki, so pokazatelj, da se na smeri veliko dogaja. K ažurnosti in zanimivosti pripomoremo tako študentje kot profesorji. Študentje s tem, da brez večjih prigovarjanj sodelujemo pri dogodkih. Ustvarjanje novih projektov in vzdrževanje starih pa je delo, ki ga odlično opravljajo naši profesorji.​"

 
    Vsa mnenja

"Najprej prav lep pozdrav iz Londona in najlepša hvala za priporočila za podiplomski študij v tujini. Prijave sem poslala kar na nekaj fakultet in se na koncu odločila za London School of Economics, kjer lahko uspešno združim finančne predmete z drugimi predmeti, ki me prav tako zanimajo."

 

Suzana Bončina (diplomantka Splošne ekonomije, generacija 2005)​

 
 
(c) 2010 PIR