Dogodki

 

DRUŽENJE V KINU: »Denar nikoli ne spi«
 
Študenti in profesorji smeri Ekonomija smo se v družbi študentov prvega letnika univerzitetnega programa v ponedeljek, 29. novembra 2010, zbrali v mariborskem Koloseju, kjer je potekal dogodek z naslovom »Denar nikoli ne spi«.
 
Kolosej-dvorana2.JPG

Kolosej-dvorana3.JPG

Kolosej-OvinPusnik.JPG

Kolosej-Pusnik.JPG

Srečanje smo pričeli z vabljenim predavanjem gostujočega predavatelja Bogdana Pušnika, izvršnega direktorja finančne hiše Alta skupina d.d. Iz obširne tematike borznoposredniških poslov je študentom predstavil zanimive vsebine in podal celosten pogled na oseben razvoj mladega človeka v moderni, hitro razvijajoči se družbi. Predavanju je sledila razprava, v okviru katere so študentje dobili zanimive odgovore na svoja vprašanja in mnoge iztočnice za ogled filma.
 
 
WallStreet-banner.jpg
 
V drugem delu dogodka smo si ogledali film »Wall Street: Denar nikoli ne spi«. Ustvarjalci filma postrežejo z marsikaterimi ekonomskimi koncepti, kot so asimetrične informacije, moralni hazard, vrednost, cena, zaupanje, pohlep, gospodarska kriza, ... ter jih spretno vključijo v filmsko dogajanje. Ob pomoči predhodnega predavanja g. Pušnika so študentje v kakovostnem izdelku režiserja Oliverja Stona lažje zaznali ekonomske koncepte v zgodbi, ki so naredili film še posebej zanimiv za študente ekonomije.
 
 
Kolosej-OvinPusnik_kokice.JPG

Kolosej-JagricBekoBricelj.JPG

Kolosej-dvorana.JPG

 
 
Kolosej-dvorana4.JPG

 Poizpitna piknika 2013
Strokovna ekskurzija na Dunaj
Terensko raziskovalno delo v Parizu
Snemanje cen: Srbija, Hrvaška (oktober 2010)
Obisk Zavarovalnice KD d.d.
Druženje v kinu: "Denar nikoli ne spi"
 
(c) 2010 PIR